Plantmarknaden lek & djurgård

I Lek- och djurgården finns det gott om plats för alla som har spring i benen. Är du sugen på att gunga så finns det gungdjur och fjädergunga. Vill du hellre åka rutschkana eller gräva i sanden så går det också bra. När du blir sugen på något gott så är det inte långt till saft och bullar i cafeét eller till glassen som finns att köpa i utgångskassan. Är du hungrig så erbjuder Café Lusthuset lättare luncher och matiga smörgåsar, eller barnens favorit pannkaka med hemkokt sylt och vispad grädde.

Kaninen Nyfiken

Jag heter Nyfiken och bor med de andra kaninerna i kaningården. Vi tycker om att bli klappade om du är försiktig, sätt dig gärna på huk och låt oss komma fram till dig. Vi tycker inte om att du försöker lyfta oss, vi blir också skrämda av höga ljud så gå försiktigt när du hälsar på oss. Om vi kaniner stampar med foten så vill vi vara ifred.

Dvärggetterna Frans & Ferdinand

Hej! Vi är Frans och Ferdinand, två glada dvärggetter som älskar att möta nya människor. Vi vill gärna ge er några tips om hur ni kan interagera med oss på bästa sätt. När ni väl är hos oss är det viktigt att vara försiktiga och mjuka när ni klappar oss. Vi älskar att bli klappade och smekta, men det kan vara läskigt om ni är för hårda eller plötsliga i era rörelser. Pröva att börja med att klappa oss på ryggen eller sidan, där vi är mest vana vid att bli klappade. Kom också ihåg att vara respektfulla mot oss och andra djur på marknaden. Vi är glada att träffa nya människor, men ibland kan det bli för mycket om många människor omger oss samtidigt. Försök att inte skrämma oss eller störa oss när vi äter eller vilar.

Papegojan Athos

Hej, jag heter Athos och är en blåpannad amazon. Kom och hälsa på mig här på Plantmarknaden där jag bor. Jag är en blåpannad amazonpapegoja i mina bästa år, jag är ungefär 40-45 år gammal. Jag tycker om att prata med barn. Säg ”Hej Athos” eller ”Goddag, goddag” till mig så kanska jag svarar likadant eller så kanske jag frågar ”Hur mår du? – Mår du bra?” Jag kan vissla, skälla som en hund, jama som en katt och om jag är på bra humör kan jag sjunga ”blinka lilla stjärna”. Om du äter något som jag tycker om och vill ha, till exempel glass, så säger jag ”Smakar bra”. När du ska gå brukar jag säga ”Hejdå”.